Download software Tutorial videos
Subscription & data-feed pricing Class schedule


New account application Trading resources
Margin rates Stock & option commissions

Attention: Discussion forums are read-only for extended maintenance until further notice.
Welcome Guest, please sign in to participate in a discussion. Search | Active Topics |

PERCENTAGE DISTANCE BETWEEN HORIONAL GRID LINES Rate this Topic:
Previous Topic · Next Topic Watch this topic · Print this topic ·
hiltonll
Posted : Wednesday, April 26, 2006 8:12:27 AM
Registered User
Joined: 1/26/2005
Posts: 5


When using a chart set on the logarithmic scale , the percentage distance between horizontal grid lines appears in red on the lower right hnd corner of the chart.
How can one include this percentage figure in Easyscans

Thank you for your help
diceman
Posted : Wednesday, April 26, 2006 8:18:57 AM
Registered User
Joined: 1/28/2005
Posts: 6,049
That value will change with different stocks.

Its showing how much the chart has to adjust to fit price movement on the screen.

However you can include price percent changes for different periods of time in your scans.

Thanks
Craig_S
Posted : Wednesday, April 26, 2006 8:29:27 AM


Worden Trainer

Joined: 10/1/2004
Posts: 18,819
This number will be different for every stock but, more importantly, it will be different for every zoom level you have you chart set to.

What you are really looking for is a measure of the volatility of the stock.

Try sorting any WatchList by this PCF in descending order. See if it finds what you want.

Trend/Consolidate 3-yr
100*(MAXH750-MINL750)/(AVGH750-AVGL750)

- Craig
Here to Help!
hiltonll
Posted : Wednesday, April 26, 2006 8:29:56 AM
Registered User
Joined: 1/26/2005
Posts: 5
Yes i agree the value will change for every stock but i was just wondering how we could include this percentage figure in an easyscan as a way of scanning for more volatile stocks
Craig_S
Posted : Wednesday, April 26, 2006 8:30:42 AM


Worden Trainer

Joined: 10/1/2004
Posts: 18,819
Try my solution above OR I can try putting something together based on a specific zoom level.

- Craig
Here to Help!
hiltonll
Posted : Wednesday, April 26, 2006 8:46:30 AM
Registered User
Joined: 1/26/2005
Posts: 5
Thank you i really appreciate your help

Is it possible to put something togeather for zoom level 6
Bruce_L
Posted : Wednesday, April 26, 2006 8:53:04 AM


Worden Trainer

Joined: 10/7/2004
Posts: 65,138
hiltonll,
Please try the following (Daily/Zoom 6):

100 * (MAXH67 / MINL67) ^ (1 / 12) - 100

-Bruce
Personal Criteria Formulas
TC2000 Support Articles
hiltonll
Posted : Thursday, May 04, 2006 8:15:16 AM
Registered User
Joined: 1/26/2005
Posts: 5
Thanks very much I appreciate it
Users browsing this topic
Guest-1

Forum Jump
You cannot post new topics in this forum.
You cannot reply to topics in this forum.
You cannot delete your posts in this forum.
You cannot edit your posts in this forum.
You cannot create polls in this forum.
You cannot vote in polls in this forum.